19:00

Hyllie IK

Referat: AIF Barrikaden - Hyllie IK

Startelva: Filip - Victor L, Mattias A, Viktor T, JT – Pontus, Alex och Anton H, Anders – Simon A och Bashir

Avbytare var Arsene och Oskar som spelade sista 20 på var sin kant på mittfältet, Arsene till höger och Oskar till vänster, Henke som spelade sista kvarten som anfallare, Majed som spelade sista 10 som anfallare och Shershah som inte spelade alls.

Lagen hade liksom olika perioder i första. De något bättre precis i början utan att skapa något, sedan hade vi klart överläge en period där vi också skapade en del chanser, sedan tog de över igen och gjorde också ett ledningsmål när vi inte riktigt fick undan bollen och deras spelare kunde skjuta ett lika distinkt som välriktat skott från ungefär straffområdeslinjen – mycket vackert!

Detta ledningsmål kom i den 24:e min och därefter fortsatte de att ha en viss dominans ytterligare några minuter innan vi kom igen och dominerade sista 15-20 (av de dryga 49 minuterna inkl. tillägg). Detta hindrade dock inte att, sedan vi minuterna innan haft två nickar i ribban inom loppet av två minuter, de ökade på till 2-0 efter en hörna där de fick in bollen efter lite flipperspel.

Nu såg det ju inte alls bra ut. Pausvilan närmade sig med en förfärande hastighet och deras unga lag skulle förstås ha massor av energi med 2-0 i ryggen när de kom ut till andra halvlek. Nu skulle det dock inte alls bli så. I den 42:a min reducerade Alex efter en fin frispelning av Pontus, i den 44:e kvitterade vi genom Victor L som från tämligen nära håll kunde slå in bollen sedan Simon slagit in bollen från vänsterkanten och en av deras spelare först var nära att göra självmål (vilket nästan hade varit för bra, vi hade redan blivit bjudna på tre sådana under säsongen) innan bollen via ytterligare någon spelare (målvakten?) hamnade hos Victor. Som kronan på verket tilldelades vi (nog korrekt verkade det på spelarna) en straff sedan Pontus rivits ner – en straff som Anton satte dit. Istället för en ledning som skulle ge dem ett stort självförtroende blev det alltså en mardrömsavslutning av sällan skådat slag och givetvis en otroligt moralisk boost för oss.

Att andra halvlek skulle bli mållös var det nog ytterst få som trodde. Hyllie flyttade bara längre upp i banan med i stort sett hela laget för varje minut som gick och att varken de fick utdelning på detta eller vi på de många kontringslägen som uppstod är verkligen anmärkningsvärt. Vi hade tre bra chanser precis i början men sedan fanns det väl egentligen bara en ytterligare riktigt bra målchans i matchen och det var när deras Fredrik Bärring i den 80:e min sprang ifrån hela vårt försvar men ur ett mycket bra kvitteringsläge fick bollen en halvmeter utanför stolpen. Precis som mot både Skurup och Arlöv tidigare i år fick vi ett farligt frisparksläge mot oss på övertid men precis som vid dessa två tidigare tillfällen resulterade det inte och den här gången var det inte ens nära när bollen sköts mitt i muren och returen HÖÖÖGT över.

Som väntat blev Hylliespelarna väldigt gnälliga efter de psykologiska motgångarna strax före pausvilan. De protesterade sig till massor av varningar vilket hackade upp spelet för dem så att de aldrig hann få något flyt och blev allt mer ofokuserade på själva spelet efterhand som tiden rann iväg.

En klart rättvis seger för oss där hela laget gjorde en rätt bra insats men ska jag lyfta fram ett par som jag kanske tyckte var bättre än övriga och närmast helt prickfria får det bli dels Victor L, som tog hand om Anthony Mukuri lika bra som vår andra Viktor gjorde när Anthony spelade i Uppåkra ifjol, dels Mattias som var fantastiskt lugn och säker och vad jag kunde uppfatta inte gjorde ett enda misstag på hela matchen.

Statistik: Hörnor: 7-5 Avslut på mål (inkl.2 ribbträffar): 6-3 Avslut utanför: 7-6